Tuesday, September 8, 2015

nak kurus...nak kempis perut

topik menarik, orang lelaki ke orang perempuan mesti suka cerita2 nak kurus, nak kurangkan berat badan, nak kempiskan perut, nak six pack...:D
setiap syarikat supplement mesti kluarkan produk2 utk kurus & kempis. yang murah ader, yang mahal pun ader. kalau orang tanya pendapat kak engku, kalau mkn tu ok tak, kalau makan ni camner. Jawapan nyer, tetap nak kurus, nak kempiskan perut ..TIPS plg mudah , plg penting KENA JAGA MAKAN. Ingat !!!  U ARE WHAT U EAT. Supplement, exercise akan membantu mempercepatkan proses kurus & kempis.dan kena istiqamah mkn supplement nie. Tapi kalau hari2 makan supplment tapi makan xjaga, mungkin boleh kurangkan berat badan cuma it takes time...lama2 boring nak diet dah. :D
apa yang kak engku amalkan :-
1) Minum kopi garam buluh
2) Makan garlic *boleh baca dlm blog kak engku keberkesanan garlic dlm membantu proses penyerapan lemak

3) Garam buluh utk detox
4) BB plus utk kolagen

5) Makan jangan sampai terlalu mengenyangkan.  Makan malam sebelum kol 9 mlm. Avoid late night supper. Banyak minum plain water.
6) Exercise ?? jogging tu aderlah tapi mungkin 3-4 minggu sekali. indoor exercise (yoga style)
 Yang paling penting, kurus utk sihat. Jaga pemakanan utk kesihatan bukan kecantikan semata-mata. Especially kalau dah masuk 4series macam kak engku. :-)



No comments: