PRODUK - BIOZONE FOOD PURIFIERCONVENIENT • SAFE • CLEAN
BIOzone Food Purifier uses a proprietary process integrating ozone-resistant materials to convert oxygen (O2) into ozone (O3). Ozone that eliminates contaminants will be converted back into oxygen. BIOzone Food Purifier is effective to:
Eliminate water-soluble toxin, fat-soluble toxin and bacteria in the food
Preserve the freshness of food
Remove odor of household items
Product features
• 100% medical grade silicon tubing • High grade ceramic stone • Portable • Safe • Minimum maintenance
Benefits of BIOzone Process
• Safe • Consistent • Effective • Nutrient retention
Direction of use: Put the food that need to be purified into a bowl of water. Make sure the water level is higher than the food. Insert the medical grade silicon tube into the water and press the timer accordingly.

~"~"~"~"~"~"~"~"~"~"~""~"~"~"~"~"~"~""~"~"~"~"~"~"~"~"~"~""~


Kita terlalu banyak mengambil makanan berasaskan haiwan yang diternak dengan olahan antibiotik dan hormon tumbesaran, dan sayur-sayuran yang disembur racun makhluk perosak. Dengan adanya penggunaan hormon atau antibiotik akan membawa kepada ketidakseimbangan hormon dalam tubuh badan kita.  

Dalam tempoh jangka panjang, mereka yang kerap memakannya menghadapi risiko penyakit kanser. Menurut kajian, kulit ayam boleh mendatangkan kemudaratan kerana ia banyak terdedah kepada pelbagai bahan kimia yang beracun kerana kesan suntikan dan tiada pendedahan pada cahaya matahari. 

Antibiotik yang merbahaya seperti sejenis antibiotik yang mempunyai kesan karsinogenik (penyebab barah) dan boleh merosakkan sistem saraf pusat. Atau nitrofuran, satu kelas drug yang amat toksik digunakan untuk mengawal penyakit yang menyerang ayam ternakan. Ianya sangat memberi kesan kepada pertumbuhan minda kita, boleh menyebabkan mati pucuk serta mandul dan juga menjadi punca utama kepada kanser rahim serta kanser payudara.  

Ayam daging yang kita beli dipasar bukan lagi ayam yang sebenarnya. Ianya adalah sejenis modifikasi bahan makanan. Ayam-ayam moden hari ini kelihatan semuanya memakai baju yang sama. Mereka didudukkan di dalam bilik yang sempit dan diberi makan mengikut peraturan. 

Fungsi utama hati ialah untuk menyahtoksin. Hati mengenali berjuta-juta sebatian toksik lalu mentransformasikan sebatian ini kepada bahan lengai sedia untuk dibuang. 

Setiap proses kehidupan, setiap nafas dan tindakbalas badan menjana toksin tertentu yang perlu dibersihkan oleh hati. Selain toksin badan, hati juga perlu mencuci toksin yang diambil dari rantaian makanan. Toksin ini termasuklah dioksin, racun rumpai, antibiotic, hormon, lemak tepu dan bahan merbahaya lain seperti alkohol, asap rokok, wap cat, kaffeine berlebihan dan sebagainya. Akibatnya, hati manusia moden adalah lebih terdedah kepada pengumpulan toksin rantaian makanan, dan ini mendorong hati bekerja lebih keras. Hati yang bekerja teruk mengalami stres,dan menjana banyak radikal bebas. Ini meningkatkan risiko 
kerosakan hati

Untuk mengelakkan ini ~ GUNAKANLAH BIOZONE FOOD PURIFIER membantu mengurangkan beban yang dipikul oleh hati kerana produk ini membantu proses nyahtoksin dari badan sebelum sesuatu makanan bertoksin dimasak. BZFP bukan hanya menyahtoksin secara proaktif, ia juga membunuh kuman pada makanan lalu menurunkan risiko keracunan makanan. Macam2 lagi kegunaan biozone food purifier ni, bukan sahaja boleh mencuci bahan mentah, ia juga boleh digunakan utk AIR PURIFY, dalam almari, peti ais.
 
*sms me for free DEMO
RM1750

No comments: